Новини

Фондация „П.У.Л.С.” подкрепи над 140 човека и проведе над 3000 психологически и социални консултации в рамките на проект, подкрепен от Министерство на правосъдието

През месец ноември 2020 г. екипът на Фондация „П.У.Л.С.” финализира работата си по проект „Център за превенция и рехабилитация на хора, пострадали и извършители на домашно насилие, и  интеграцията им в семейството и обществото”, финансиран от Министерство на правосъдието. Проектът стартира през месец юни 2020 година и в рамките на 5 месеца бяха реализирани серия от инициативи за подкрепа на хора, пострадали от насилие.

Екип от специалисти предостави комплексна грижа за пострадали от насилие в ЦСРИ „Татяна Арсова“ в градовете Перник, а в градовете  Брезник и Кърджали бяха предоставяни мобилни услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие.

Над 140 човека, пострадали от насилие получиха подкрепа, проведените психологически консултации са над 1000, а 2700 са проведените консултации със социални работници. В юридическата програма над 100 консултации са получили 31 човека, а за 5 от тях са проведи  дела. 

Съществен акцент в предходните месеци беше повишаването на обществената информираност и чувствителност по темата домашно насилие и възможностите за подкрепа и реакция. В рамките на проекта сайта на Фондация „П.У.Л.С.“ беше обновен с допълнителни материали и информация за пострадали от насилие, както и местата за подкрепа в страната. За специалистите, работещи по темата домашно насилие създадохме „Джобен наръчник за водене на случаи на хора, пострадали от насилие“. Това е третият от поредицата Джобни наръчници, които екипът на организацията създава в улеснение на специалисти, работещи по темата.

Всички създадени материали в рамките на проекта са достъпни на сайта на Фондация „П.У.Л.С.“ – www.pulsfoundation.org и фейсбук страницата.

Свържете се с нас

  • (+35976) 60 10 10

  •   (+35976) 60 33 60

  • pulse.women@gmail.com

  • pulse.aids@gmail.com

Банкова сметка за дарения

Получател / Титуляр:

Фондация П.У.Л.С.

IBAN: BG54UNCR96601084291413
BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк

Всички права запазени © 2021. Фондация П.У.Л.С. Уеб агенция Kaya Pro Ltd.

Search